Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shakura S’aida – Brown Sugar (2010)

15. 2. 2012

 front.jpg

Vzhledem k tomu, že mě velice zaujalo hodnocení „Břóška“ CD od zpěvačky Meena (Try Me), neodolal jsem pokušení napsat několik málo řádků o CD Brown Sugar, od nyní v Kanadě žijící blues-jazzové zpěvačky Shakury Saida.

Hlavní důvod, proč jsem se do toho pustil je ten, že zde máme možnost porovnat projev zpěvačky Meena a Shakury Saida ve velice podobném stylu, i když ne docela podobném. Proč porovnávat? Protože obě doprovodné kapely jsou prakticky totožné.

Ale již k samotné desce Brown Sugar.
CD je směsicí blues, soulu, funku  a zaujalo mne již při první poslechu. Všech 12 skladeb, z nichž většina je původních z pera Donny Grantis a zpěvačky jsou dobře poslouchatelné a žádná příliš nevybočuje z nasazeného stylu. Proto si myslím že toto CD se musí líbit tomu, komu se líbí první dvě-tři skladby. Nebudu a nechci se věnovat jednotlivým skladbám, neboť si myslím, že žádná díra do světa to není, ale za poslech tato deska určitě stojí. A ne jen za jeden poslech.

Pokud se mohu vyjádřit ke kvalitě zvuku CD, tak se jedná o vysoký nadprůměr vzhledem ke kvalitě, nebo spíše nekvalitě toho co vydává naprostá většina vydavatelství.
 

Takže, jak to slyším já?

Hudební kvalita - 8 z 10  usi8.png
Zvuková kvalita – 9 z 10  usi9.png
 

Obsazení kapely:
Donna Grantis – guitar
Lance Anderson – organ
Rick Steff – keyboards
Dave Smith - bass

PS.
Po pečlivějším prozkoumání obou CD od zpěvačky Meena a Shakura Saida mám dojem, že obě desky vznikly ve stejnou dobu a na stejném místě. Jedná se totiž o stejného vydavatele a  skoro stejné kapely.

Přemek

 

back.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poslech

(Břóšek, 15. 2. 2012 21:38)

Rád bych si ji poslechnul a porovnal, ale měl jsem jen možnost ukázky na netu a to mě nebaví :-( . Ale z toho co jsem zatím slyšel, tak nahrávka vypadá dobře, i když se mi to jeví oproti Meeny víc utahanější, ale to je můj názor. Možná při normálním poslechu CD , bych názor změnil.