Jdi na obsah Jdi na menu
 


první letošní krásný víkend

18. 3. 2012

Já vím, že to sem nepatří, ale jsem členem klubu a Váš kamarád, a chci se podělit se svými výkendovými dojmy. Sobata - neposlouchal nic , byl jsem jsem s buldočkama na coursingu v Boskovicích - Westernové městečko :-) . Neděle, roztopená udírna s klobáskama a domácím salámem :-) a při tom poslech bluesové výběrovky, krásné počasí a krásná nálada, odpoledne roztopen gril a opět s klobáskama a opět za poslechu hudby s posezením u krbu. Hudba úplně jiná než se poslouchá v klubu, česká všeho chuť , parádní nostalgie a atmosféra, i když jsem seděl já sám, žvékal klobásy s grilu a udírny,  a vzpomínal na svoje bluesové kamarády, kamarády od buldočků a svoje tajné lásky, bylo i fajn, ale přitom i smutno , že jsem sám.  Poslech hudby u takového dění na svém minidvorečku mám strašně rád, jen bývám sám. Možná mě někteří odsoudíte za poslech takové hudby ( od Matušky, Vondráčkové, Bobka, Tučného, Elánu apod. ) , ale je to nádhera sedět a poslouchat slova těch písní a projíždět svůj minulý život od děctví až po nynější věk.  Miluji takovou atmosféru. Miluji atmosféru v našem klubu, miluji atmosféru Blues Alive a jiných koncertů ,ale toto je  úplně něco jiného, poslouchat krásné staré české věci u grilu. Při zvuku písně od Elánu jsem odešel napsat tyto řádky, při kterých poslouchám hudbu kterou nemáte rádi -  Afriku :-) -  výběr hudby zápádní Afriky ( Ghana, Niger apod.) . Škoda, že tato muzika je upravená ke komerčnímu poslechu. Raději bych poslouchal syrovější podání těchto skladeb. Po stránce kvality nahrávky - výborná.

A to jsem se v sobotu dozvěděl jednu krásnou věc, o které zatím budu mlčet.  :-)

Za dnešní den 18.3.2012 dávám:

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krásný víkend

(Dr.Eagle, 19. 3. 2012 16:10)

Jen ve zkratce.Ano prožili jsme krásný víkend,ale hlavně pátek se vydařil dalo se i grilovat (snad příště), ale s Přemou jsme se shodli že ty pečená kolena jsou snad lepší.K tomu tvému grilování a poslechu muziky jen to že každý si poslechne něco jiného na co má zrovna chuť a náladu,zavzpomíná a je mu dobře na duši a nemusí se za to stydět.Jednu věc Ti závidím ten dvoreček sic malý ale přece nějaký.Jestli to půjde a budeš mít čas rát přijedu. Dr.Eagle

Pohoda

(Dr Uzda, 19. 3. 2012 12:38)

Su rád Ladíčku, že Tě bylo dobře !!!!!!!!!!!!!!!!!
A ještě k Africe - něco se nelíbí a něco jo. Bohužel třeba to co jsem viděl v Šumperku mne moc nezaujalo - spíš vůbec- možná měl začít trošku jinak ten pán. Jinak třeba Osibisa pro mně paráda. Prostě asi kus od kusu by to chtělo hodnotit. Ale že bych vyloženě nenáviděl Afriku, to teda taky říct nemůžu. A ještě k české staré tvorbě - na chalupě večer poslouchám prakticky jen český, u ohně, u bečičky .......... A jestli někdy nechceš bejt sám , tak dej vědět nebo brnkni - do hodinky sme tam, ale ne, až to budeš mít všecko zežraný :)

s úctou Dr. Uzda

Re: Pohoda

(Přemek, 19. 3. 2012 12:47)

Souhlasím s Dr Uzdou.
Lépe než-li na střívko hráti,
je lépe jej masem nadívati
a poté studeným kouřem uditi
a následně hubou sežrati!!

Štěstí je krásná věc....

(Přemek, 19. 3. 2012 12:36)

Ladíčku, pěkně jsi si nám tu otevřel své srdíčko a dost dobře nevím co ke tvému postřehu z uplynulého víkendu napsat, abych nijak nesnížil to, co jsi chtěl tímto minifejetonem vyjádřit. Myslím, že to podstatné z toho co jsi napsal je to, že jsi rád na světě a dokážeš se těšit z maličkostí. Jisté je, že k tomu, aby byl člověk šťastný, nepotřebuje kopy peněz, vily a pět aut u baráku, ikdyž dostatek pěněz dělá život přece jen jednoduší.
A teď krátce k mému víkendu. Bez žrádla, bez muziky a skoro bez chlastu, ale na kole s rodinou a na vycházce se psem a rodinou. Výsledek - bolavé nohy a celé tělo, ale spokojenost.