Jdi na obsah Jdi na menu
 


Niacin

25. 3. 2012

Původně jsem nechtěl nic psát o víkendovém poslouchání, ale nakonec mi to nedalo :-) .

Ze začátku jsem chtěl jen tak poslouchat cokoliv ,jen tak šáhnot a poslouchat, ale šáhnul jsem  do písmene N a vytáhnul CD  Czeslaw Niemen & Akwarele 1967 a  poslouchal , víceméně , jako kulisu. Příjemný nostalgický poslech, který mi udělal radost. Kvalita nahrávky nic moc, ale co se dá očekávat z roku 1967.  Ale ta bomba , kvůli které jsem se rozhodl napsat tyto řádky  , je jazzrocková , s mírným prolínáním bluesu. Úžasné sekupení tří muzikantů!  NIACIN -  Niacin Live!  Blood,Sweat & Beers 2003 . Prostě úžasná věc, kterou vřele ! dopuručuji poslechnout, dlouho nic jsem takového neslyšel a toto mě dostalo na kolena :-) , nádherně propacovaná muzika a aranžmá. To nemá chybu :-) . Každá skladba je jiná a úžasná. Ani jsem nevěděl co vlastním  :-D .  Nebudu rozepisovat skladby jaká která je , protože všechny jsou úžasné!! UFF!!  Ale přece , zrovna hraje krásně provedená skladba - č. 10 - Purple Rain , lahoda to poslouchat.  Toto je jedno z nejlepších CD co jsem kdy slyšel!  Kvalita nahrávky vysoká.

Czeslaw Niemen .

 

niemen-czeslaw-_6615_150.jpg

hudba:

zvuk:

 

 

NIACIN:

 

niacin-_9631_150.jpg

2003

Tracklist:

1. Clean Up Crew
2. Do A Little Dirty Work
3. Bullet Train Blues
4. Hell To Pay
5. Niacin
6. One Less Worry
7. I MIss You (Like I MIss the Sun)
8. Klaghorn
9. Three Feet Back
10. Purple Rain
11. No Man's Land
12. You Keep Me Hangin' On
13. Front and Center
14. Gelatin

 

Obsazení:

Billy Sheehan / bass
John Novello / Hammond B3, piano
Dennis Chambers / drums

hudba:

zvuk:

 

,,Břóšek,,

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Výborná rock-jazzová fúze

(Dr. Love, 30. 3. 2012 11:46)

Niacin jsem doposud neslyšel a neznal, ale když o nich „Břóšek“ tak básní, tak jsem si toto album sehnal. V sestavě byl pro mě neznámou jen klávesista Novello, „šílence“ Sheehana znám z Mr. Big, od Marty Friedmana či Richie Kotzena, Chamberse z CAB nebo od Gregg Howea.
Moji lehkou počáteční nedůvěru vzbuzovalo ono tříčlenné složení hrající naživo, délka záznamu více jak 75 min, nepřítomnost kytary a hostů, a to vše pouze v instrumentálním podání (i když si v instrumentálkách celkem libuji). V průběhu první skladby ještě vyskočila obava monotónnosti, a aby nebylo „přehammodováno“.
Ale tyto myšlenky mě velice brzo přešly. Album nabízí kromě předpokládané nástrojové virtuozity také skvělý výběr skladeb (mimochodem „Purple Rain“ je samozřejmě hit Princeho a „You Keep Me Hangin' On“ hit The Supremes, později Kim Wilde), aranžérskou bohatost (prolínání a doplňování primárních kláves basovými party), harmonickou pestrost (několik rejstříků varhan, piána a basové kytary) a hlavně chuť, která se samozřejmostí nutí stále poslouchat a také čekat co bude následovat.
Po skončení koncertu jsem byl velice spokojen (i uspokojen (s poslechem)) a dávám tentokrát plnou podporu „Břóškovu“ názoru. Výborná nenudící rock-jazzová fúze.

Re: Výborná rock-jazzová fúze

(,,Břóšek,,, 30. 3. 2012 12:55)

Dr.Love to plně vystihnul co jsem si mysle , ale toto já neumím tak napsat.

Niacin

(Dr Uzda, 26. 3. 2012 16:07)

**********************
http://www.youtube.com/watch?v=bxeyP1mNAcw&feature=related

Ještě přidám toto video - Vanilla to sice taky předělala , ale toto je udělano částečně podle ní bych řekl.
Jinak souhlas - paráda. Jde to i bez kytary (ale na chvilku by tam vrznout mohla ) :)